Hafta Sonu Gezileri

KARAGÖL / IŞIK DAĞI GEZİ RAPORU

Ekibimizce 2034 m. yüksekliğindeki Işık dağı ve onun eteklerinde yer alan Karagöl’e ve genel olarak bu bölgeye 20’den fazla etkinlik organize edilmiştir. Bu etkinliklerin bir kısmında çadırlı kamp yapılmıştır. Bir kısmında ise günübirlik yürüyüşler düzenlenmiştir.  Ankara’ya oldukça yakın olması ve büyük bir alanı kapsaması nedeni ile Işık dağı sık gittiğimiz yerlerden biri. Çam ormanları ile kaplı olan bölge birçok yürüyüş parkuru barındırmaktadır. İrili ufaklı gölleri, şelaleleri, yaylaları ve kışın bizlere barınak olan yayla evleri ile dikkati çeken bölgeyi, son yıllarda Kızıcahamam’dan bıkan piknikçiler de keşfetmeye başladılar. Özellikle Karagöl’ün çevresi tam bir piknik alanı haline geldi. Piknikçilerin olmadığı kış ayları geziler için daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.

GİDİLEN YER
Karagöl/Işık Dağı/Çerkeş-Çankırı

ULAŞIM
Ankara’dan İstanbul yolunu takiben otobana girmeksizin E5 üzerinden devam edilip Kızılcahamam geçildikten 5 km. kadar sonra sağdan Çerkeş yolu ayrımından girmek gerekmektedir.(Eskiden hemen Kızılcahamam çıkışından ayrılan bu ayrım, Eğrekkaya Baraj Göleti’nin eski yolu örtmesi nedeni ile daha ileri alındı.) Ayrımdan itibaren yaklaşık 27 km. sonra sağdan Çatalan Köyü üzerinden Karagöl’e giden yol ayrımı bulunmaktadır. Ayrımdan  7 km. sonra Karagöl’e ulaşılmaktadır. Ankara–Karagöl arası 115 km. dir. 

ARKEOLOJİK GÖZLEMLER
Çatalan Köyü cami duvarında aslan heykeli ve sütun başlıkları gördük. Köylülerden bunların Çatalan ayrımına girilen noktada ana yolun (Çerkeş yolu) sağ tarafındaki düzlükten çıkartıldığını öğrendik.

BÖLGEDE YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER

1) KARAGÖL’DE KAMP VE SALIN YAYLASI KISA TUR
Karagöl kenarına kamp kurduktan sonra, aşağıda dere yatağı kenarından devam eden yolu takiben (dereyi sağımıza alıp akış istikameti tersine) yürüyerek Salın yaylasına ulaşmak ve yayladan sonra sola doğru dönen yolu takiben tekrar Karagöl'e geri dönmek. Bu yürüyüş yaklaşık 3 saat kadar sürmektedir.

2) KARAGÖL’DE KAMP VE YAYLA EVLERİNE GİDİŞ- GELİŞ
Karagöl kenarına kamp kurduktan sonra, yukarda yolun solundaki çeşmenin yanından yukarı doğru devam eden yolu takiben yayla evlerine kadar yürümek ve aynı yoldan Karagöl’e geri dönüş. Yaklaşık 4 saat sürmektedir. Gidilen yayla Işık dağı zirvesine (TRT Radyo Link Hattı’na)  giden asıl yolun solunda kalan yayladır. (yaylanın adını bilmiyoruz!)

3) YAYLA EVLERİNDE KAMP VE KARAGÖL’E GİDİŞ–GELİŞ
Bu etkinlik, 2. maddede anlatılan etkinliğin tam tersidir. Kamp yayla evlerinin bulunduğu alana kurulur, buradan yürüyerek Karagöl’e gidip gelinir. Yaklaşık 4 saat sürer. ( toplam süre)

4) YAYLA EVLERİNE KAMP VE ZİRVE İLE SALIN YAYLASI GEZİSİ
Adını bilmediğimiz, ancak kışın gittiğimizde evlerinde konakladığımız yaylada kamp yapıp, buradan zirveye çıkan yolu takiben zirve tırmanışı ve sonrasında zirvenin arkasında yer alan Salın yaylasına yürüyüp dönmek. Yaylaya ulaşmak için Çerkeş anayolu üzerinde bulunan Yukarıçanlı Köyü’nü (kahvenin bulunduğu yer) 3 km kadar geçtikten sonra sağdan ayrılan  ve zirveye giden yola girmek gerekmektedir. Ayrımdan girdikten 4 km kadar sonra sağ alt tarafta kalan yayla evleri görülür. Buraya kadar arabalarla ulaşılabilir. Yayla evlerinin bulunduğu alana kamp kurulduktan sonra yapılacak yürüyüş yaklaşık 5 saat sürebilir.

5) SALIN YAYLASINDA KAMP VE ORMAN İÇİ TUR
Salın yaylasında kamp yapılıp, kuzeyde bulunan ormanlık tepeye tırmanılır. Bir süre sonra orman içi bir yol ile karşılaşılır. Karagöl yönüne doğru devam eden bu yol, bir daire çizerek tekrar Salın yaylasına çıkar. Bu yürüyüş 1 saat kadar sürmektedir.

6) SALIN YAYLASINA KAMP VE ELDELEK YAYLASI YÜRÜYÜŞÜ
Salın yaylasında kamp yapıldıktan sonra, Orman kulübesine giden yol takip edilir. Kulübenin orada yol üçe ayrılır. En soldaki Eldelek yaylasına doğru devam eder. Eldelek yaylasının Salın yaylasına olan uzaklığı 7 km. dir. Yürüyerek gidiş dönüş 6 saat kadar sürer.

7) SALIN YAYLASINA KAMP VE KÖPRÜÇEK DÜZLÜĞÜ YÜRÜYÜŞÜ
Salın yaylasında kamp yapıldıktan sonra, Orman kulübesine giden yol takip edilir. Kulübenin orada yol üçe ayrılır. Ortadan devam eden yol takip edilir ve ilk ulaşılan düzlük Köprüçek düzlüğüdür. Salın yaylasına olan uzaklığı yaklaşık 5 km. dir. Yürüyerek gidiş dönüş 5 saat kadar sürer.

8) SALIN YAYLASINA KAMP VE ALUÇÇAK DÜZLÜĞÜ YÜRÜYÜŞÜ
Yedinci maddede anlatılan rota aynen uygulanır. Köprüçek düzlüğünden sonra 1 km. daha devam edilirse Aluççak düzlüğüne ulaşılır. Toplam 6 saatlik bir yürüyüş gerektirir.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Ağustos 1995
www.cappadociaexplorer.com

SOĞUKSU MİLLİ PARKI
KIZILCAHAMAM / ANKARA

Soğuksu Milli Parkı’na ekibimizce değişik tarihlerde ve değişik ekiplerle geziler düzenlenmiştir. Piknikçilerle karşılaşılmak istenmiyorsa, gezi için daha çok kış aylarını tercih etmek uygun olur. Ancak kış aylarında, dağın üzerindeki yol, karla kaplı olabilmektedir. Yürüyüş ekibinin buna hazırlıklı olması gerekmektedir. Yürüyüş parkuru 16 km uzunluğundadır. Normal tempo ile 6 saat kadar sürmektedir.

GİDİLEN YER
Soğuksu Milli Parkı, Kızılcahamam/Ankara

GEZİ GÜNCESİ
Ankara'ya 70 km uzaklıktaki Kızılcahamam İlçesi’nin içinden Soğuksu Milli Parkı'na ulaşılmaktadır. Ankara’dan 1 saatlik yolculuktan sonra ulaşılabilir.  Milli park girişinde bilet alınarak içeri girilmektedir. Ankara’nın en yoğun kullanılan piknik alanlarından biri olmakla birlikte kış aylarında ve yürüyüş parkurunun karla kaplı olduğu dönemlerde parkur üzerinde kimseye rastlanmamaktadır.  Arabaları park girişinde bırakıp, sağdan ayrılan yola girip 16 km sürecek olan yürüyüş parkura girilir. Yürüyüş sırasında 1400 m rakıma kadar ulaşılmaktadır. Burada kış aylarında diz boyu karla karşılaşılabilir. Yürüyüş süresi 6 saat kadar sürmektedir. Tur sonunda arabaların olduğu yere geri dönülür. 
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Mart 1992
www.cappadociaexplorer.com

ÇEŞTEPE GÖLETİ
KIZILCAHAMAM-ANKARA

KATILAN KİŞİLER
Yavuz İşçen, Ayça İşçen, Özerk Olcaytu, Rüştü Utkan, Barina Utkan, Atilla Gülşahin, Ruhi Uyar

GİDİLEN YER 
Çeştepe Göleti/Kızılcahamam-Ankara

GİDİŞ TARİHİ
 7 Şubat 1999 pazar saat: 8.00

GİDİLEN ARAÇ
Doğan (Ruhi)
Doğan (Özerk)

GEZİ GÜNCESİ
Soğuksu milli parkına gitmek üzere yola çıktık. Hafif hafif yağan kar, Kurtboğazı barajını geçtikten sonra iyice hızlandı. Arabalarda zincir olmaması yola devam etmemizi zorlaştırdı. Bunun üzerine geri dönmeye karar verdik. Dönüş yolu üzerinde Kurtboğazı barajına yakın bir kısımda sağdan Çeştepe Göleti’ne giden yol ayrımını gördük. Burada gezi yapmak üzere ayrımdan içeri girdik.  Ayrımdan 1 km içerde Çeştepe köyü var. Köy çıkışında arabaları bırakıp az ilerde bulunan gölete doğru yürüdük. Küçük bir göletle karşılaştık. Göletin kenarından yukarı doğru devam eden yola girip 1 saat kadar yürüdükten sonra tekrar göletin kenarına geri döndük.  Kar yağışı oldukça hızlanmıştı. Göletin kenarında kahvaltı yaptıktan sonra arabalara binip Ankara’ya dönmek üzere hareket ettik.    
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Şubat 1999
ALUÇ DAĞI
ÇAMLIDERE-ANKARA

KATILAN KİŞİLER
Orhan Altıntuğlu, Uğur Argun, Nida Büyükçıvgın, Esin Doğruer, Selahattin Eksen, Levent Gökkuş, Kemal Hızar, Yavuz İşçen, Göktay Kan, Ali Karaer, Ayça Olcaytu, Özerk Olcaytu, Rüştü Utkan, Adem Yılmaz, Aylin Mert ve üç arkadaşı

GİDİLEN YER
Aluç Dağı/Çamlıdere-Ankara

GİDİŞ TARİHİ
6 Şubat 1994

GİDİLEN ARAÇLAR
Land Rover Jeep (Orhan)
Renault Brodway (Aylin)
Doğan (Levent)

ULAŞIM
Ankara’dan gidecek ekipler, Ankara–İstanbul yolunu takiben önce Kızılcahamam’a kadar gelecekler. Ankara–Kızılcahamam arası 70 km. Kızılcahamam’ı geçtikten 10 km sonra soldan Çamlıdere yolu ayrılıyor. Ayrımdan girdikten 17 km sonra Çamlıdere’ye ulaşılıyor. Çamlıdere’ye gelmeden 1 km önce soldan “Festival Alanı” tabelası ile bir yol ayrımı var. Bu ayrımdan girildikten az sonra bölgeye ulaşılıyor. Ankara’ya olan toplam uzaklık 100 km kadardır.

GEZİ GÜNCESİ
1850 m yüksekliğe sahip olan Aluç Dağı, etrafı çam ormanları ile kaplı güzel bir yer. Bölge özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde piknik alanı olarak kullanılıyor. Kış aylarında ise karla kaplı olan bölgeye, daha çok yürüyüş ve doğa gezisi amacı ile gelenler oluyor. Temmuz ayı ortalarında bölgede çevre köylerin de katılımıyla bir festival düzenleniyor. Çayır güreşleri ve çeşitli aktiviteler organize ediliyor. Bölgede MİT’in bir eğitim tesisi bulunuyor. Bölgede ve çevre köylerde çok sayıda villa tipi yapılaşma göze çarpıyor. Bu villalar daha çok Ankara’da oturanların yayla evi mantığı ile yaptırdığı yapılardan oluşuyor.
Festival alanı tabelasından saptıktan 5 dakika sonra arabalarımızı terk edip yürüyüşe başladık. Bölge tamamen karla kaplı idi. Kar kalınlığı 10–15 cm kadardı. 6 saat kadar süren bir tur attıktan sonra tekrar arabalarımızın başına geri geldik. Dönüş yolumuz üzerinde bulunan Soğuksu Milli Parkı girişinde mola verip saç kavurma yedikten sonra Ankara’ya geri döndük.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Şubat 1994

SORGUN YAYLASI VE SORGUN GÖLÜ
GÜDÜL/ANKARA

Sorgun yaylası ve gölüne ekibimizce değişik tarihlerde ve değişik ekiplerle 4 kez gezi düzenlenmiştir. Piknikçilerle karşılaşılmak istenmiyorsa, gezi için daha çok kış aylarını tercih etmek uygun olur. Ancak kış aylarında araba ile ulaşım, yolun karlı ve buzlu kesimleri nedeni ile zor olabilmektedir. Göl çevresinde ve gölün hemen kenarından yükselen 1983 m rakımlı Kavaklı dağı üzerinde yürüyüş yapılabilir.

GİDİLEN YER
Sorgun Yaylası, Sorgun Köyü Güdül/ANKARA.

ULAŞIM
Ankara-Ayaş yolunu takip etmek gerekmektedir. Ankara-Ayaş arası 57 km.dir ve arabayla 1 saat kadar sürmektedir. Ayaş çıkışından 10 km. sonra sağdan Güdül yolu ayrılmakta ve bu yol takip edildiğinde 24 km. sonra Güdül'e varılmaktadır. Ankara-Güdül arası 91 km.dir ve arabayla 1 saat 20 dakika sürmektedir. Güdül'den 7 km. sonra Yeşilöz'e gelinmektedir. Yeşilöz'den 3 km. sonra Yelliköy yol ayrımından geçilip 12 km. daha gidildiğinde Sorgun Köyü'ne ulaşılmaktadır. Sorgun Köyü'nden Sorgun Yaylası 3 km. sürmektedir. Yayla çıkışından sola ayrılan yola girip 2 km. ilerlendiğinde göl ve piknik alanına gelinmektedir. Ankara'dan bu göle olan toplam uzaklık 118 km.dir ve hiç mola vermeksizin 2 saat 5 dakikada ulaşılabilmektedir.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Mart 1995
ASARTEPE BARAJ GÖLETİ
AYAŞ/ANKARA

Asartepe Baraj Göleti’ne, Ayaş ve çevresinde yaptığımız mağara araştırmaları sırasında Endil mağarasını araştırırken rastlamıştık. Kenarında öğlen yemeğimizi yediğimiz bu gölet, çıplak bir arazide yer alıyor. Çevreden olta balıkçılığı yapmak üzere ve piknik için gelen insanlar bulunuyor. Ankara’ya oldukça yakın olması nedeni ile özellikle kışın çevresinde yürüyüş amaçlı gezi yapılabilir. Göl kenarında içme suyu temin edilebilecek çeşme var.

KATILAN KİŞİLER
Orhan Altıntuğlu, Nida Büyükçıvgın, Esin Doğruer, Sevda Güner, Yavuz İşçen, Ayça Olcaytu

GİDİLEN YER
Asartepe Baraj Göleti/Ayaş-Ankara

GİDİŞ TARİHİ
28 Haziran 1992

GİDİLEN ARAÇ
Land rover Jeep (Orhan)

ULAŞIM
Bizler bu gezimizde mağara araştırması yaptığımız için bölgeye Çeltikci üzerinden gittik. Bu yoldan gidildiğinde Ankara’ya olan toplam uzaklık 155 km kadar sürüyor. Ancak daha kısa yoldan gidilebilir. Ankara–Ayaş yolunu takiben 47 km kadar gidildikten sonra sağdan Başbereket köyü yolu ayrılıyor. (Ayaş’a 10 km kala) Bu yoldan girilip yaklaşık 20 km gidilirse gölete ulaşılabilir. Karışık köy yolları var. Sorarak bulunabilir. Ankara’ya olan toplam uzaklık 70 km kadar.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Haziran 1992

ALADAĞ GÖLETİ
SEBEN/BOLU

KATILAN KİŞİLER
Yavuz İşçen
Ayça İşçen
Gülçin Tezel
Mehmet Sünbül
Özerk Olcaytu
İmge Gözen
Atilla Gülşahin
Nadide Gülşahin
Gülşah Ergün
Ayşe
Sevda Özsoy
Aykut Alyanak
Rüştü Utkan
Filiz Güven Masterson
Ian Masterson
Gaye
Berna Yürüt

GİDİŞ TARİHİ    
 25–26 Kasım 2000

GİDİLEN ARAÇLAR
Lada Niva Jeep (Yavuz)
Şahin (Özerk)
Opel Corsa (Gülşah)
Opel Corsa (Rüştü)
Ford Escort (Gaye)

RAKIM
1400 m

ULAŞIM
Ankara’dan gidecek ekipler için, Ayaş–Beypazarı–Kıbrıscık–Bolu hattı izlenebilir.
Ankara .................. Ayaş ................. ....................................... 60 km
Ayaş ...................... Beypazarı ................................................. 40 km
Beypazarı ............. Kıbrıscık .................................................. ..53 km
Kıbrıscık .............. Seben yol ayrımı ..........................................36 km
Seben yol ayrımından ..... Aladağ Jandarma Karakolu ..................6 km (Bolu yönüne)
Aladağ Jandarma Karakolu ........................ İzci Kampı ...............5 km
Toplam ....................................................................................200 km

GEZİ GÜNCESİ

25 KASIM 2000
Dört araba ve 15 kişilik ekiple saat 7.30 da Ankara’dan hareket ettik. Gaye ve Berna ise İstanbul’dan bir araba ile yola çıktılar. 11.30 da Seben yol ayrımında buluşmayı planladık. Ayaş’ta 45 dakika çay ve ihtiyaç molası verdik. Saat 12.00 de buluşma noktasına ulaşabildik. İstanbul ekibi yarım saat önce buluşma noktasına gelmişti. Daha sonra birlikte Bolu yönüne 6 km kadar devam ettik ve Aladağ Jandarma Komutanlığı’nın önüne geldik. Buradan sağa ayrılan toprak zeminli yola girip 5 km daha devam ettikten sonra İzci kampı’na ve hemen arkasında yer alan gölete ulaştık. Göletin sağından devam eden yolu takiben,  Demirciler Yaylası üzerinden Dadıç Yaylası’na kadar dereyi sağımıza alıp arabalarla gittik. Ekibin kamp için,  gölet kenarını daha çok beğenmesi üzerine tekrar gölete doğru geri döndük. Dönüş yönümüze göre göletin solunda Soku yaylasına giden yolun sağ kenarındaki düzlük alana kampımızı kurmaya karar verdik.
Kampın kurulması, yemek hazırlıkları, odun toplanması ve çevre gezileri ile akşamı ettik. Gece ateş başı muhabbeti ile geçti. Orman bölge müdürlüğü görevlilerinin kampımızı ziyareti ve ateş yakma ve kamp kurmak için izin almamız gerektiğini çok kibarca olmayan bir tarzda bize hatırlatmaları dışında her şey güzeldi. Neyse ki bu seferlik durumu idare ettiler.  Patates ve sucuk ziyafetinden sonra ekibin bir kısmı orman içinde bir saat kadar süren gece yürüyüşüne çıktılar. Yürüyüş sonrasında herkes çadırına çekildi. Gece sıcaklık sıfırın altına düştü. Sabah kalktığımızda su bidonları içindeki suyun donduğunu gözledik.

26 KASIM 2000
Sabah kahvaltısını takiben Aykut’un dışındaki tüm ekip Soku yaylasına giden orman içi yolu takiben gidiş – dönüş üç saat kadar süren bir yürüyüş yaptılar. Daha sonra kampın toplanması ve arabaların yerleştirilme işinden sonra, saat 14.00 de geri dönüş yoluna çıktık. Aladaağ Jandarma Karakolu’nun önünde İstanbul ekibi ile ayrıldık. Onlar Bolu yönüne bizler ise Ankara yönüne devam ettik. Saat 19.00 da Ankara’ya ulaştık.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Kasım 2000

BEYNAM ATATÜRK ORMANI
BALA/ANKARA

Beynam Atatürk Ormanı, Ankara’ya oldukça yakın güzel bir piknik alanı. Ekibimizce farklı tarih ve farklı gruplarca iki kez gidilen bölgede bir seferinde çadırlı kamp yapılmıştır.

GİDİLEN YER
Beynam Atatürk Ormanı/Bala-Ankara

ULAŞIM
Ankara–Konya yolu takip edilir. Ankara çıkışından 20 km sonra Gölbaşı ilçesinden geçilir. Gölbaşı çıkışından 10 km sonra soldan Bala–Kırşehir yönüne yol ayrılır. Bu ayrımdan girip, 10 km daha gidilince Beynam Köyü’ne ulaşılır. Köyün hemen bitiminden sağdan stabilize bir yol ayrılır. Ayrımda, “Beynam Atatürk Ormanı” tabelası vardır. Ayrımdan itibaren 1 km süren tırmanış şeklindeki bir yoldan sonra ormanın girişine ulaşılır. Son 1 km lik kısım kışın karlı dönemlerde araba ile tırmanmaya pek uygun değildir. Ankara’ya olan toplam uzaklığı 40 km kadardır.

GEZİ NOTLARI
Yaklaşık 1400 hektarlık ormanlık alandan oluşan bölge, Ankara’nın en çok kullanılan piknik alanlarından biridir. Çıplak arazi koşullarında tepelerin arasında adeta saklanmış bir ormandır. Bala yolundan sürekli geçen ancak 1 km’lik ara yokuşu tırmanmayan birisi burada böyle bir ormanın varlığından haberdar olmayabilir. Geçmiş dönemlerde daha büyük bir alana yayıldığını bildiğimiz orman örtüsü tahrip edile edile bugünkü halini almıştır. Bugün kalıntıları belirsiz bir şekilde var olan Roma döneminden kalma hamamın, bütün odun ihtiyacı zamanında bu ormandan karşılanmıştır. Birinci Dünya Savaşı sırasında ise lokomotiflerin bütün odun ihtiyacı Beynam Ormanı’ndan kesilen odunlarla sağlanmıştır. Beynam Ormanı’nın girişinde bir “Dağ evi” bulunmaktadır. İlk gezimizde açık olan bu ev sonraki gezimizde kapalı idi. Dağ evinin önüne arabaları bırakıp yolu takiben yürümeye başlanırsa 1,5 saatlik bir yürüyüşten sonra ormanlık alan, Bala -Kırşehir yolunu keserek bitmektedir. Aynı yoldan dönerek 3 saatlik bir yürüyüş yapabilmek mümkündür.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Şubat 1995
www.cappadociaexplorer.com

ILGAZ DAĞI GÖLETİ

KATILAN KİŞİLER
Orhan Altıntuğlu
Nida Büyükçıvgın
Yavuz İşçen
Levent Gökkuş
Sevda Güner
Gülçin Tezel
Ayça Olcaytu
Rüştü Utkan

GİDİŞ TARİHİ
24 Ekim 1993

GİDİLEN YER
Gölet / Ilgaz Dağı-Çankırı

GİDİLEN ARAÇ
Land Rover Jeep (Orhan)

ULAŞIM
Ankara’dan gidecek ekipler, Çankırı–Kastamonu yolu takiben devam edip, Çankırı’yı geçtikten 55 km sonra Samsun–İstanbul yolu kavşağına ulaşacaklar. (Bu noktanın Ankara’ya olan uzaklığı 185 km.) Kavşaktan Kastamonu yönüne devam edip Ilgaz ilçesi yol ayrımını geçtikten sonra, yaklaşık 10 km kadar devam edilince solda Petrol Ofisi var. Buranın hemen yanından Kozak Köy’ü yolu ayrılıyor. Ayrımdan girildikten 12 km kadar sonra “Gölet’e” ulaşılıyor.

GEZİ NOTLARI
Bu gezimizde Ilgaz dağının daha önce gitmediğimiz bölümlerde dolaştık. Ilgaz dağındaki klasik kamp yerimiz olan kulübenin yanında kamp yaptıktan sonra Karayolları binasının daha alt tarafında kalan Alabalık üretme çiftliğine gittik. Daha sonra dönüşte Gölet’e uğradık. Yöre köylüleri buraya “Gölet ” diyorlar. Hoş bir manzaraya sahip olan Gölet’in sağ yanında güzel bir yayla ve yayla evleri var. Üst tarafı ise ormanlık. Gölet’te sazan ve alabalık olduğunu olta balıkçılığı yapan kişilerden öğrendik. Gölet’in kenarına Orman işletmesine ait olduğunu tahmin ettiğimiz “Tesis ” denen bir yapı yapılıyor.
Yazan: Yavuz İşçen / Ankara
Ekim 1993

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder